Gratis je auto verkopen

Als je een nieuwe auto op het oog hebt, rest je de taak om je oude auto te verkopen. Weliswaar kun je hem inruilen, maar dat heeft als nadeel, dat je niet meer af kunt dingen op de auto die je koopt. En dat is jammer, want dat scheelt gewoon geld.
Nee, de huidige auto verkopen is een betere optie.
Of het helemaal gratis kan, is de vraag. Er zijn advertentiesites die je de mogelijkheid bieden, je advertentie er gratis op te zetten, maar hier gebruik van maken kan wel eens duurder zijn dan de auto op Marktplaats te koop aan te bieden, omdat het je gewoon meer tijd kost om hem te verkopen. En tijd is geld, zeker wat auto’s betreft. Zolang de auto nog op de openbare weg aanwezig is, ben je immers belasting en verzekering verschuldigd.
Marktplaats vraagt wel een vergoeding voor het plaatsen van je advertentie, maar daar staat tegenover dat er veel meer potentiële klanten aangetrokken kunnen worden.
Wel is het raadzaam om de advertentie goed op te stellen, zodat hij het maximum aantal bezoekers zal trekken, en vooral goede foto’s te maken, waarop alle positieve kenmerken van je auto belicht worden. De negatieve kenmerken moet je natuurlijk wel vermelden, maar het is niet nodig, daar extra aandacht aan te schenken.
Wat je ook kunt doen, is de auto verkopen aan een RDW erkend bedrijf, dat de dagwaarde van gebruikte auto’s vaststelt, en je dat bedrag uit wil betalen. Dat heeft als voordeel dat je zelf minder hoeft te regelen. Ook het vrijwaringsbewijs krijg je dan gelijk overhandigd, als je auto wordt opgehaald.
Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je altijd contact opnemen.