De beste autoverzekering ?

In Nederland is het verplicht gesteld om een WA-verzekering af te sluiten, als je in een auto rijdt. En dat is maar goed ook, je moet er niet aan denken dat je een ongeluk krijgt en nog jarenlang aan het afbetalen bent.
Hoe je dat het beste kunt doen: als eerste kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Welke verzekering geeft de beste dekking, in combinatie met de laagste premie. Is er een eigen risico, en ben je bereid dat te betalen, iedere keer als er iets is? Of heb je liever een volledige dekking?
Als je een no-claim hebt opgebouwd, is het raadzaam ook te letten op de hoogte van de no-claimkorting. Reis je vaak naar het buitenland, dan is het goed om te kijken naar de dekking die daar geboden word, en naar mogelijke uitzonderingen.
Ook is het goed om te overwegen of je alleen een WA-verzekering wilt, of ook een beperkte Casco of een All Risk verzekering wilt afsluiten. Dat heeft natuurlijk ook met de waarde van je auto te maken. Voor een goedkope occasion zul je niet gauw een Allrisk verzekering afsluiten, maar voor een gloednieuw model uit de zeer gewilde C-klasse misschien wel.
Als je de verzekering afgesloten hebt, ontvang je een voorlopig dekkingsbewijs, die zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen veertien dagen, omgezet wordt in een definitieve.
Veertien dagen is ook de lengte van de bedenktijd die je hebt bij het afsluiten van de verzekering. Als je nog een verandering aanbrengen in de verzekering, of je wilt toch een heel andere verzekering afsluiten, dan gaat dat binnen die veertien dagen heel eenvoudig. Maar ook daarna is het nog mogelijk, om van verzekering te wisselen.
Zo kun je altijd de verzekering afsluiten, die bij je past.

Wil je meer informatie? Wij kunnen niet alles op deze website vermelden, dus neem gerust contact op!